200 demonstrerte mot Trump

Rundt 200 mennesker samlet seg søndag for å demonstrere mot Donald Trump utenfor hans hovedkvarter i New York.

Politikk

Demonstrantene anklaget den kontroversielle mangemilliardæren for å være «rasist» og «fascist». Utenfor Trump Tower på Manhattan holdt de opp plakater med teksten «Si nei til fascisme. Si nei til Trump».Donald Trump ligger i front på meningsmålinger blant dem som kjemper om å bli Republikanernes kandidat til presidentvalget neste år. Men den siste tiden har han vært i hardt vær etter uttalelser om at muslimer bør nektes adgang til USA.– Vi startet våre protester i juli, da Trump sa at mexicanere selger narkotika, voldtar og er kriminelle. I dag er vi her på grunn av hans støtende kommentarer om det muslimske samfunnet, sa Jaime Gonzalez, en av demonstrantene, til nyhetsbyrået AFP.Under søndagens markering satte en gruppe muslimer seg på kne foran Trump Tower og ba som en del av deres protest.Samtidig en mindre gruppe Trump-støttespillere seg til motdemonstrasjon utenfor bygningen. (©NTB)