Advarer mot sammenblanding

Høyres Michael Tetzschner mener det er all grunn til å gå opp grensene for hvordan politisk ledelse i departementene kan bruke embedsverket

Michael Tetzschner. Foto: Heiko Junge / Scanpix.
Politikk

Nestleder i kontroll- og konstitusjonskomiteen i Stortinget, Michael Tetzschner, advarer mot at embedsverket i departementene blir brukt som et parti­politisk sekretariat og varsler en mulig sak i kontrollkomiteen, skriver Dagens Næringsliv.Lørdag ble det kjent at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ønsket at departementets kommunikasjonssjef Anne Marie Storli skulle gi mer «partipolitisk bistand» til Frp. Da hun nektet skal han ha fått henne fjernet fra stillingen .Tirsdag avviser imidlertid Solvik-Olsen påstanden.- Når det gjelder enkeltsaken i Samferdselsdepartementet, er det ikke riktig av meg å gå inn i den konkret. Dette er en problemstilling jeg har vært opptatt av i lengre tid. Saken Dagens Næringsliv har omtalt aktualiserer en diskusjon om en utvikling vi har sett lenge. Det fremkom særlig tydelig under den rødgrønne regjeringen, og jeg ser et slags ønske om å rendyrke departementene som politiske sekretariater, sier Tetzschner til avisen.Han sier at komiteen absolutt bør kunne se på saken.- Dette er nok ikke en ren kontrollsak, men den reiser flere konstitusjonelle spørsmål, påpeker han..

Nyheter
Politikk