Ap faller mest på ny måling – Frp holder stand

Arbeiderpartiet faller 2,1 prosentpoeng til 34 prosents oppslutning på Dagbladets ferske partimåling. Fremskrittspartiet gjør det fortsatt bra.

Siv Jensen Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Politikk

Frp får en oppslutning på 16,9 prosent. Tilbakegangen på 0,6 prosentpoeng regnes som innenfor hva som kan være tilfeldigheter. Forrige måneds oppslutning på 17,5 prosent var den høyeste siden oktober 2012 i Ipsos MMI-målingene for Dagbladet.– Dette viser at den forrige målingen ikke bare var et blaff, men at det har etablert seg et mønster. For Frps del er det god grunn til å være fornøyde. De har styrket sin posisjon i forhold til Høyre og er ikke lenger noen juniorpartner i regjeringen, sier valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning.Regjeringspartner Høyre går fram 0,9 prosentpoeng til 20,9 prosent. Dermed er avstanden mellom dem og Frp bare 4 prosentpoeng, mens den var godt over 13 prosentpoeng tidligere i år.Senterpartiet går mest fram på målingen. Oppslutningen på 7,6 prosent er en økning på 1,4 prosentpoeng. Miljøpartiet De Grønne får 5,4 prosent, noe som er en oppgang på 1,1 prosentpoeng.For de øvrige partiene er oppslutningen slik: Kristelig Folkeparti 4,5 (+0,1), Venstre 4,0 (-0,5), Sosialistisk Venstreparti 3,6 (-0,2), Rødt 1,9 (-0,8) og andre partier 1,0 (+0,6). Feilmarginen er beregnet til 1,5-3,3 prosentpoeng. (©NTB)

Nyheter
Politikk