Asylsøkere ville reise fra Hedmark til Oslo for å få mer informasjon

Mellom 20 og 30 asylsøkere fra et akuttmottak i Engerdal i Hedmark gikk fredag morgen på en rutebuss for å komme seg til Oslo. De ønsket å få informasjon om hvor lenge de må bli på mottaket.

Scanpix
Politikk

Det var både barnefamilier og voksne asylsøkere som gikk på rutebussen, som skulle gå fra Femunden og til Trysil.Årsaken var at de ønsket å snakke med Utlendingsdirektoratet (UDI) om søknadsprosessen og veien videre, ifølge mottaksleder Arild Sagen ved Femundtunet midlertidige akuttmottak.– Den eneste informasjonen vi har kunnet gitt dem de siste fem månedene, har vært at de må belage seg på å vente mellom 9 og 18 måneder på å komme på intervju ved UDI. Dette er så klart frustrerende, og at de gikk på denne bussen var en bønn om å bli hørt, sier Sagen til NTB.Både UDI og politiet rykket ut idet rutebussen ankom Trysil, fordi asylsøkerne nektet å forlate bussen.– Etter ankomst til Trysil har politiet pratet med asylsøkerne, og vi har blitt enige med dem om at det beste for alle er å reise tilbake til mottaket de har opphold ved. De har nå returnert med buss tilbake til Femunden, sier kommunikasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug i Hedmark politidistrikt i en pressemelding.UDI holdt deretter informasjonsmøter ved akuttmottaket fredag ettermiddag. (©NTB)