- Avgått VW-sjef håver inn millionlønn

Den tidligere Volkswagen-sjefen Martin Winterkorn, som satt i førersetet under avsløringene om utslippsjukset, nyter fortsatt godt av millionlønn og en rekke bonuser, ifølge tyske medier.

VW-sjef Martin Winterkorn. Foto: AP
Politikk

Finansavisen Handelsblatt og TV-kanalen ZDF viser fredag til at Winterkorns kontrakt løper ut 2016. Dermed mottar han også full lønn ut neste år, til tross for at han forlot stillingen tidligere i høst.68-åringens grunnlønn er på 1,62 millioner euro (15,4 millioner kroner) i året. I tillegg mottar han en rekke bonuser. I fjor fikk han utbetalt mer enn 15 millioner euro (142 millioner kroner), noe som plasserte ham øverst på listen over de best betalte topplederne blant de 30 selskapene som utgjør DAX-indeksen på Frankfurt-børsen.VW finner ingen grunn til å stanse lønnsutbetalingene til Winterkorn, opplyser kilder nær representantskapet i konsernet. Dermed ligger hans lønn i år an til å overstige 10 millioner euro (95 millioner kroner), ifølge kildene.Winterkorn gikk av som følge av utslippsjukset som ble avslørt tidligere i høst, men har hele tiden insistert på at han ikke hadde kjennskap til at 11 millioner dieselbiler var utstyrt med programvare som skjulte utslippsnivåene. (©NTB)