Dagbladet: 272 IS-krigere skjuler seg i Europa

Belgian soldiers and police patrol in central Brussels as police searched the area during a continued high level of security following the recent deadly Paris attacks, Belgium, November 23, 2015. REUTERS/Yves Herman
Politikk

Avisen skriver at den første bølgen av IS-krigere allerede skal ha reist til Europa. Andre er hos IS i Syria, etter å ha fått trening i en treningsleir mellom Sinjar og Mosul i Irak.Ifølge Dagbladet er Politiets sikkerhetstjeneste kjent med informasjonen om IS-krigerne som befinner seg i Europa.– PST er kjent med at lignende opplysninger verserer. Jeg vil ikke gå mer i detalj på hvilke opplysninger PST har om den informasjonen Dagbladet har fått tilgang til, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til avisen.I skjulDagbladet har opplysninger om at den første bølgen av IS-terrorister, som er trent opp til å slå til i Europa, opprinnelig besto av 300 personer. 28 av dem skal ha mistet livet i Syria, i bombeangrep, krigshandlinger eller på annet vis.Totalt skal 272 personer ha reist til Europa. De skal være instruert til å holde seg i skjul. Avisen oppgir at informasjonen kommer fra en kilde med inngående kjennskap til IS' virksomhet, og at kilden tidligere har gitt opplysninger som har vist seg å stemme.SelvmordsangrepKrigerne er der blitt trent til to forskjellige typer operasjoner, hevdes det. En gruppe utføre selvmordsangrep. Den andre typen terrorister skal være trent til å utføre terror med håndvåpen, iført selvmordsbelter.Avisen skriver at den er kjent med at andre kilder har estimater på at antall IS-terrorister i Europa er under 100. Dagbladet har ingen konkret informasjon om at terrorister har planlagt aksjoner i Norge. (©NTB)

Nyheter
Politikk