E134 blir ny hovedvei mellom Østlandet og Vestlandet

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) vil satse på E134 som ny hovedvei mellom Østlandet og Vestlandet.

Politikk

Riksvei 7 over Hardangervidda og riksvei 52 over Hemsedal vil bli vurdert videre som den andre hovedveien.– Infrastrukturen sier noe om hvordan samfunnet utvikler seg. Vi skal knytte sammen landet vårt, og den situasjonen som er nå, er ikke holdbar, sa Solvik-Olsen på en pressekonferanse fredag.Han fremhevet at E134 skal dekke den sørlige delen av Sør-Norge. Forbedringen av veien vil gi redusert reisetid og bedre kjøreforhold om vinteren gjennom bygging av tunneler.Arbeidet med å velge hovedvei mellom Østlandet og Vestlandet har pågått i flere måneder, og forslaget skal nå legges fram for regjeringen og inngå i Nasjonal transportplan. (©NTB)

Nyheter
Politikk