En måned til for å finne nye eiere til Kirkenes-gruve

Bostyret har fått til en avtale som gir én måned til å finne nye eiere til konkursrammede Sydvaranger Gruve i Kirkenes. I første omgang kan det dreie seg om jobb for rundt 50 personer.

Kirkenes, Norge 20100831. 13 år etter at den statlige gruvedriften ble stanset, er det nå full drift i Sydvaranger Gruve igjen. Selskapet ønsker å doble produksjonskapasiteten fra oppstarten for et drøyt år siden. Tirsdag ble gruven offisielt åpnet.Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX . Bjørnbakk, Jan-Morten
Politikk

Det opplyser bostyrer Leif Petter Madsen til NRK. Det er inngått en avtale med pantehaverne Innovasjon Norge og DNB om en ny tidsfrist.– Vi har kontakt med både utenlandsk interessent og norske interesser, uten at jeg kan gå noe mer i detaljer på det. Kontakten dreier seg om en overtakelse av virksomheten, sier Madsen, som ikke tror det vil bli drift i full skala det neste året.370 ansatte mistet jobben da gruveselskapet gikk konkurs i midten av november i år. Selskapet hadde lenge slitt med kraftig fallende jernmalmpriser. Bare i løpet av fjoråret ble prisen halvert, noe som resulterte i et milliardunderskudd. (©NTB)