Enslige flyktningbarn får barneby i Asker

SOS-barnebyer skal i januar opprette et tilbud til 30 enslige flyktningbarn i Asker.

Syrian refugees call for help and empty water from their flooding raft as they approach the Greek island of Lesbos October 20, 2015.Thousands of refugees - mostly fleeing war-torn Syria, Afghanistan and Iraq - attempt daily to cross the Aegean Sea from nearby Turkey, a short trip but a perilous one in the inflatable boats the migrants use, often in rough seas.Almost 400,000 people have arrived in Greece this year, according to the U.N. refugee agency UNHCR, overwhelming the cash-strapped nation's ability to cope. REUTERS/Yannis Behrakis TPX IMAGES OF THE DAY
Politikk

I samarbeid med kommunen er målet å utvikle en ny modell for bosetting av enslige mindreårige flyktninger under 15 år. Det skriver VG. Neste år er norske kommuner bedt om å ta imot totalt 4.600 enslige mindreårige. Allerede i dag venter 104 av de yngste på bosetting, samtidig som ventetiden øker.– På grunn av den lange ventetiden ønsker vi direktebosetting og at barna ikke må i omsorgssentre og vente med å bli integrert. Dette er god integreringspolitikk, men først og fremst vil det hindre en barndom på vent, sier Sissel Aaarak, leder for nasjonale programmer i SOS-barnebyer til avisen.Organisasjonen driver allerede en barneby for fosterhjem i Bergen. Modellen i Asker er foreløpig ikke ferdig utviklet, men Aarak sier at barna vil bo i ulike hjem eller i boenheter som voksenpersoner samarbeider om. Gruppefosterhjem er også aktuelt.Asker er bedt om å ta imot 45 enslige mindreårige i 2016, og 65 i 2017. (©NTB)