Falsk bombealarm på Air France-fly

Gjenstanden som ble funnet på et Air France-fly søndag var ikke en bombe, opplyser flyselskapets toppsjef.

Air France Regional
Politikk

Flyet var på vei fra Mauritius til Paris da en mistenkelig gjenstand ble funnet på ett av flyets toaletter. Flyet nødlandet kort tid etter funnet i Mombasa i Kenya.Gjenstanden ble søndag undersøkt av kenyanske bombeeksperter, og samme ettermiddag gikk Air Frances toppsjef Frédéric Gagey ut og slo fast at det denne gang var falsk alarm.– Gjenstanden utgjorde ingen fare for flyet eller passasjerene, sa Gagey på en pressekonferanse i Paris. Han føyer til at selskapet er i kontakt med franske påtalemyndigheter får å få åpnet etterforskning av saken. Gjenstanden inneholdt ikke sprengstoff, men var sammensatt av en pappeske, noe papir og en klokke.Noen få passasjerer er tatt inn til avhør etter hendelsen.Flyet hadde 459 passasjerer og et mannskap på 14 om bord. Alle ble evakuert ved hjelp av sklier etter landing, hvorpå bombeeksperter hentet ut den mistenkelige gjenstanden.Kenyanske myndigheter har vært i kontakt med Mauritius for å finne ut hvordan flypassasjerer blir kontrollert. Øya ligger i Indiahavet og er et populært feriemål.Gjenstanden ble funnet av en passasjer, som så varslet kabinpersonalet.Air France sendte søndag et annet fly til Mombasa, som skulle bringe passasjerene til Paris samme ettermiddag. Ifølge kenyanske myndigheter har hendelsen også ført til forstyrrelser i den øvrige flytrafikken i Mombasa. (©NTB)