Frankrike har avverget ti angrep i år

Frankrike har avvist over 3.400 personer på grensen på grunn av strengere kontroll etter angrepet i Paris i november.

Belgian soldiers and police patrol in central Brussels as police searched the area during a continued high level of security following the recent deadly Paris attacks, Belgium, November 23, 2015. REUTERS/Yves Herman
Politikk

3.414 personer er nektet innreise til landet fordi de representerer en risiko for sikkerheten og offentlig orden, opplyser innenriksminister Bernard Cazeneuve tirsdag.Frankrike innførte unntakstilstand og landet er i høy beredskap etter angrepene i Paris 13. november der til sammen 130 mennesker ble drept.I Orléans ble to franske borgere på 20 og 24 pågrepet forrige uke for å ha tatt del i planlegging av et angrep mot politi og militærpersonell i byen. De skal ha vært i kontakt med en tredje franskmann som oppholder seg i Syria, og som også har stått bak planleggingen.Ifølge innenriksministeren er til sammen ti planlagte angrep avverget i løpet av året. (©NTB)