Fransk domstol vil stille Lagarde for retten

En fransk domstol har besluttet å stille IMF-sjef Christine Lagarde for retten. – Helt uforståelig, sier Lagardes advokat.

International Monetary Find (IMF) Managing Director Christine Lagarde (AP Photo/Geraldo Caso Bizama)
Politikk

Lagarde er leder for Det internasjonale pengefondet (IMF) og har vært i politiets søkelys i forbindelse med en korrupsjonssak i Frankrike.Ifølge Lagardes advokat vil han anbefale sin klient å anke avgjørelsen.Beslutningen i Cour de Justice de la Republique ble først omtalt i en rekke franske medier torsdag ettermiddag og ble kort etter offisielt bekreftet.IMF uttalte samtidig at Lagarde fortsatt har pengefondets tillit.Avgjørelsen kommer som en overraskelse ettersom Frankrikes øverste påtalemyndighet tidligere har anbefalt at saken henlegges.IMF-sjefen anklages for å ha utvist uaktsomhet i forbindelse med en omstridt pengeutbetaling da hun var finansminister i Frankrike i 2008.For å få avsluttet en årelang feide mellom den franske staten og forretningsmannen Bernard Tapie, støttespiller for daværende president Nicolas Sarkozy, fikk Tapie utbetalt 403 millioner euro – 3,8 milliarder kroner etter dagens kurs – i 2008. Bak utbetalingen sto Lagarde, daværende finansminister og partifelle av Sarkozy.Lagarde ble formelt siktet i august i fjor. Hun har ledet Det internasjonale pengefondet siden 2011. (©NTB)