Helge Solum Larsen er død

Tidligere nestleder i Venstre Helge Solum Larsen er død som følge av akutt sykdom. Han ble 46 år gammel.

Helge Solum Larsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.
Politikk

Solum Larsen ville blitt 47 år 14. januar. Han var nestleder i Venstre fra april 2010 til februar 2012. Han var også leder i Unge Venstre fra 1994 til 1997.Ideologisk– Dette var en svært trist beskjed å få. Mine tanker går i dag til hans familie og hans nærmeste, sier Venstres leder Trine Skei Grande til NTB.– Helge vil bli husket i Venstre som en svært ideologisk og retorisk sterk politiker. Han hadde et stort engasjement, spesielt i miljøpolitikken, tilføyer hun.MarkertSolum Larsen ble valgt inn i bystyret i Stavanger i 1991. Den siste tiden satt han som uavhengig representant.– På vegne av politikerne og byen må jeg bare få si at dette er forferdelig trist. Han døde så altfor tidlig. Stavanger har mistet en veldig dyktig politiker, sier Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø til Stavanger Aftenblad.– Som lokalpolitiker preget han politikken i Stavanger i en årrekke. Jeg er enig med ordføreren når hun sier at byen har mistet en av sine dyktigste politikere, sier Skei Grande.UtmeldtSom lokalpolitiker markerte Solum Larsen seg blant annet som en ivrig forsvarer av trehusbebyggelsen i Stavanger.Solum Larsen satt også i Rogaland fylkesting i en årrekke, og han ledet Rogaland Venstre fra 2006 til 2010. Han var medlem av komiteen som utarbeidet prinsipprogrammet som ble vedtatt av landsmøtet i 2007.Solum Larsen trakk seg som nestleder i Venstre etter å ha blitt anmeldt for voldtekt på et partiarrangement. Saken ble senere henlagt. Litt senere meldte han seg ut av partiet. (©NTB)

Nyheter
Politikk