Helleland vil ha flere med i kulturlivet

Norges nye kulturminister digger Kygo og a-ha og vil at flere skal få ta del i kulturlivet. Men noen kursendring i kulturpolitikken ligger ikke i kortene

Scanpix
Politikk

– Jeg kommer til å videreføre mye av det Thorhild Widvey har satt i gang. Hun har gitt oss et veldig godt grunnlag til å utvikle kulturpolitikken videre, sier nyslått kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) til Klassekampen. Noe av det hun skal følge opp, er jobben med å få mer private penger inn i kulturen.– Jeg tror det er viktig med ulike finansieringskilder, og jeg er glad for at det er tenkt litt annerledes rundt det. Det er ikke nødvendigvis et mål i seg selv at kulturen bare skal være avhengig av staten.Helleand ønsker å være en lyttende kulturminister som er mye ute i felten og sier ett av målene hennes er at kulturen skal nå flere.– Det er mange som ikke har foreldre med økonomi til at ungene får være en del av kulturlivet eller frivilligheten. Jeg vil se på hvordan vi kan senke terskelen enda mer, særlig fordi vi skal ta imot mange mennesker i landet. Mange unge trenger å fylle livene sine med gode ting, og det kan de få gjennom kulturen og frivilligheten, sier hun.Den ferske statsråden beskrives som kulturinteressert, og hun sier det er musikken som ligger hennes hjerte nærmest. Blant de norske favorittene er Kygo og a-ha. (©NTB)