Hver tredje republikaner vil bombe eventyrby fra Aladdin

Nesten hver tredje republikanske velger svarer ja til å bombe byen fra eventyret om Aladdin i en ny meningsmåling.

Man cheers as Republican presidential candidate Donald Trump speaks at a campaign rally in Mesa, Arizona. Reuters
Politikk

«Vil du si ja eller nei til å bombe Agrabah?» Slik lyder ett av spørsmålene i en meningsmåling fra Public Policy Polling, som ble publisert fredag.Problemet er bare at Agrabah er en by som kun er å finne i eventyrenes verden, og som mange amerikanere har stiftet kjennskap med i Disney-filmen Aladdin fra 1992.Mens 30 prosent sa ja, svarer 57 prosent at de var usikre. Kun 13 prosent er imot å bombe byen, ifølge den britiske avisen The Guardian.I den samme målingen blir de drøyt 530 republikanske velgere også spurt om de støtter forslaget om å stenge USAs grenser for muslimer, slik Donald Trump, en av de republikanske presidentkandidaten, nylig foreslo. 54 prosent av de spurte sier at de støtter forslaget.Og velgerne er ikke bare bekymret for Agrabah og muslimske flyktninger og migranter. 36 prosent tror også at tusenvis av arabere i New Jersey jublet da tvillingtårene i New York raste sammen under 11. september-angrepet i 2001.Både myndighetene og innbyggerne i New Jersey har avvist påstanden som Donald Trump kom med under et valgmøte i Alabama i november.– Jeg så at World Trade Center raste sammen. Jeg så også at tusener på tusener av mennesker jublet i Jersey City idet bygningen falt, sa Trump. (©NTB)