Ikke lenger orkanfare på Svalbard

Vinden på Svalbard var fredag kveld så sterk at et tak blåste av en brakke. Men det er ikke lenger fare for at det kan bli perioder med orkan natt til lørdag.

Longyearbyen, Svalbard. Foto: Scanpix
Politikk

– Det ser ikke ut til at det blir orkan, og da heller ikke ekstremvær. Vi avslutter derfor fase A med økt overvåking, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt til NTB klokken 23.30 fredag kveld.Ifølge det siste varslet fra Meteorologisk institutt er vinden på det sterkeste nå sent fredag kveld og vil avta noe utover natten. Det blir fortsatt full storm utsatte steder og sterke vindkast, men altså ikke ekstrem vindstyrke.Svalbardposten skriver at taket på en brakke i Nybyen har blåst av i uværet. Brakka tilhører Studentsamskipnaden, men det er for tida ingen som bor eller oppholder seg der. Ingen personer eller er skadd som følge av hendelsen. (©NTB)

Nyheter
Politikk