Kolberg: – Merkelig av Baksaas

Martin Kolberg (Ap) reagerer sterkt på at tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas sier han er glad for at han holdt tilbake informasjon i Vimpelcom-saken.

Politikk

– Baksaas' uttalelser er merkelige i lys av at han i høringen sa at han la fra seg all taushetsplikt uten forbehold. Jon Fredrik Baksaas møtte opp i høringen og sa at han skulle si alt. Det la vi selvfølgelig til grunn at de gjorde, sier leder Martin Kolberg i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité til Dagens Næringsliv.I et leserinnlegg i DN 17. desember hevder Baksaas at det var riktig å holde tilbake informasjon i stortingshøringen i januar. Han sa til DN at han ikke vil bli kalt en løgner og manipulator.– Jeg vil ut av karakteristikkene som løgner og manipulator og en som har snakket usant og drevet en dekkoperasjon under forrige høring, sier han til DN i forbindelse med innlegget.Kolberg vil ikke kommentere disse uttalelsene fra Bakaas, men viser til at komiteen sitter på skriftlig dokumentasjon på at han ikke har snakket sant.– Jeg vil ikke komme med karakteristikker og mener Baksaas' uttalelser taler for seg selv, sier Kolberg.En rekke andre komitémedlemmer reagerer også på at Baksaas nå hevder det var riktig å holde tilbake informasjon i stortingshøringen.– Det er lite tillitvekkende at Baksaas justerer sin beklagelse. Hele innlegget bærer preg av å være nok en bortforklaring, sier komitémedlem Per Olaf Lundteigen (Sp).Stortingets andre høring i Vimpelcom-saken er utsatt på ubestemt tid som følge av en forespørsel fra Riksadvokaten. (©NTB)