Kongressen vedtar budsjett for neste år

Begge kamre i den amerikanske Kongressen vedtok fredag et nytt statsbudsjett for neste år på 1.100 milliarder dollar.

Dollar.jpg
Politikk

Det nye budsjettet betyr at USA unngår krise og nedstengning av deler av statsapparatet slik som det endte med senest i 2013.Det hvite hus sier at president Barack Obama har bidratt til å framforhandle budsjettet som dekker USAs utgifter fram til september neste år, og vil undertegne det når det kommer på presidentens bord.Lovforslaget inkluderer skattelette på til sammen 680 milliarder dollar over de neste ti årene og innebærer også at USA åpner for oljeeksport for første gang siden oljekrisen på 1970-tallet. Et forslag om reform av IMF ligger også i forslaget.Skattelettene er en klar seier for Republikanerne, mens Demokratene støtter forslaget fordi det inneholder økt støtte til studenter, fattige familier, lærere og andre.Forslaget ble vedtatt i Representantenes hus med 316 stemmer mot 113, og i Senatet med 65 stemmer mot 33. Blant motstanderne var det både konservative republikanere og liberale demokrater. (©NTB)