Lagarde må i retten etter milliardutbetaling

IMF-sjef Christine Lagarde må møte i retten i Frankrike etter en utbetaling på 400 millioner euro, tilsvarende rett under 3,8 milliarder kroner.

International Monetary Find (IMF) Managing Director Christine Lagarde (AP Photo/Geraldo Caso Bizama)
Politikk

Da nåværende IMF-sjef Christine Lagarde var finansminister i Frankrike utbetalte hun 400 millioner euro, tilsvarende 3,8 milliarder norske kroner, til forretningsmannen Bernard Tapie.Betalingen var en kompensasjon fra franske myndigheter etter at han solgte sin eierpost i Adidas til banken Credit Lyonnais i 1993.I etterkant solgte banken posten for en betydelig høyere sum, og Tapie hevder derfor at han ble lurt av banken. Nå anklager Tapie Lagarde for tjenesteforsømmelse.Lagarde sier selv at det ikke er noe grunnlag for noen anklager mot henne i denne saken, og legger til at hun vil anke rettens bestemmelser.