Langreist ribbe for norske innsatte i Nederland

På fengselskjøkkenet i Kongsvinger stekes det store mengder ribbe og julepølse for tiden. I tillegg til fengselets egne innsatte, skal det også lages julemat til innsatte i Nederland.

Politikk

– Vi har stekt og drevet på med ribbe i et par-tre dager nå. Nå skal vi pakke ned alt og gjøre klart for turen nedover, sier kjøkkensjef Ola Holsæther ved Kongsvinger fengsel til NRK.Etter at norske innsatte ble overført til soning i nederlandske Norgerhaven, gikk det ikke lang tid før spørsmålet om norsk julemat dukket opp. Svaret ble altså å produsere 170 porsjoner julemat på Kongsvinger og sende dem til Nederland.– Det er et ærefullt oppdrag. Jeg synes det er en anerkjennelse til kjøkkenet vårt, sier kjøkkensjefen, som selv reiser ned med ribba på tirsdag.– Jeg vil sørge for at den blir trygt overlevert, og at de som jobber der får vite hvordan den skal tilberedes, sier Holsæther.– Mat er viktig. Det opptar alle uansett om de er i fengsel eller ikke. (©NTB)