- Mæland har skapt stor fallhøyde for seg selv

Geir Pollestad (Sp), som leder Stortingets næringskomité, mener Mæland har skapt stor fallhøyde for seg selv.

Scanpix
Politikk

Geir Pollestad (Sp), som leder Stortingets næringskomité, mener Mæland har skapt stor fallhøyde for seg selv gjennom utsagn om at den forrige regjeringen ikke brydde seg om kvinneandelen i ledelsene av statlige og delstatlige selskaper. I tillegg mener han det er etterlatt et uryddig inntrykk av hva statsråden faktisk visste om ansettelsesprosessen.– Det er en ganske komplisert sak å forholde seg til, men inntrykket utad er av en statsråd som har sagt noe og visst og gjort noe annet. Det er på en måte det verste en statsråd kan gjøre, sier Pollestad.Bare 13 prosent mener næringsminister Monica Mæland (H) har gjort en god jobb i striden rundt ansettelsen av ny Telenor-sjef.Nesten dobbelt så mange, 24 prosent, synes Mæland har gjort en dårlig jobb, viser en måling Ipsos MMI har utført for Dagbladet. 39 prosent svarer «middels», mens 25 prosent sier «vet ikke».Mæland har ikke ønsket å uttale seg om målingen. (©NTB)