Matvarekrig kan ende i retten

Midt under innspurten av dagligvarebransjens viktigste handleuker er priskrigen mellom kjedene på sitt mest intense. Nå vurderer Rema 1000 å gå til rettssak mot Coop Extra.

Politikk

Rema 1000 reagerer på Coop Extra-kjedens billigpåstander og vurderer å gå rettens vei, skriver Dagens Næringsliv.Onsdag denne uken sendte landets største enkeltkjede, Rema 1000, et klagebrev til lavprisutfordreren Coop Extra. I brevet, som er signert advokatfirmaet BA-HR, hevdes det at Extra ikke har grunnlag for å reklamere med at de er «like god på pris» som Rema 1000, og at Coop-kjeden ikke kan annonsere med at de har ekstra lave priser eller større utvalg enn lavpriskonkurrentene. Brevet er sendt med kopi til Forbrukerombudet, som har gitt DN innsyn.- Extra synes det er ganske useriøst og furtent av Rema å klage på konkurrenter når de benytter prissammenligninger og de samme metodene selv. Jeg skjønner at det er vondt for Rema, men de må venne seg til at det nå er tre lavpriskjeder i Norge og at de ikke lenger kan trone på toppen i priskampen, sier Extra-sjef Håvard Jensen.- Extra vant matbørsen i november, og vi synes det er riktig at kundene får se det og vil ikke fjerne denne saken selv om Rema 1000 ønsker det, sier påpeker han.Rema 1000s kommunikasjonsdirektør, Mette Fossum Beyer, vil ikke kommentere Extra-lederens utsagn.