Mottok 5.039 asylsøkere i november

Danmark mottok 5.039 asylsøkere i november, og det er rekord.

En stor gruppe flygtninge og migranter, der søndag aften ankom til Rødby på Lolland, er mandag den 7. september 2015 begyndt at gå mod nord - angiveligt med et ønske om at søge asyl i Sverige. Foto: Bax Lindhardt / NTB scanpix
Politikk

I årets elleve første måneder kom det 18.492 asylsøkere til Danmark, mens det i hele fjor var 14.792 som fikk innvilget asyl.Tall fra Udlændingeministeriet viser imidlertid at strømmen av flyktninger har avtatt noe i desember. De første 13 dagene ble det registrert 1.400 asylsøkere, mot 2.200 de første 13 dagene i november.– Selv om det ble satt rekord i november, ser asyltallene ut til å falle i desember og det fortsetter de forhåpentligvis å gjøre i takt med at vi strammer inn vilkårene for flyktninger og asylsøkere, sier utlendings- og integrasjonsminister Inger Støjberg.Syrere og iranere utgjorde de største gruppene i november, mens det nå kommer færre asylsøkere enn tidligere fra Eritrea til Danmark.

Nyheter
Næringsliv