Ny russisk pengeseddel har Krim som motiv

Russland har tatt i bruk en ny 100-rubelseddel som prydes av symboler og motiver fra den annekterte Krim-halvøya.

Moskva. Foto: AP Photo/Mikhail Metzel.
Politikk

Den nye seddelens motiv er et minnesmerke for sunkne skip fra den russiske svartehavsflåten. Minnesmerket står i dag i sjøen utenfor Sevastopol på Krim, byen der den russiske svartehavsflåten har sin base.Videre har også et slott på Krim kjent som Svaleredet fått sin plass på seddelen. I tillegg er vannmerket av keiserinne Katarina den store, som under krigene mot Det ottomanske riket på 1700-tallet erobret Krim-halvøya.Russland annekterte Krim fra Ukraina i mars i fjor, noe som ble møtt med kraftig fordømmelse fra både Kiev og Vesten.Den russiske sentralbanken opplyser at det vil bli trykket opp 20 millioner nye sedler. Den nye 100-rubelseddelen er med dagens kurs verdt om lag 12 norske kroner. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv