Saksøkte for 30 mill - fikk ikke én eneste krone

Eiendomsinvestor Ove C. Gjesdal (60) mente en artikkel i Dagens Næringsliv ruinerte ham.

Foto: Scanpix
Politikk

Eiendomsinvestor Ove C. Gjesdal mente en artikkel i Dagens Næringsliv ruinerte ham, skriver DN.Ifølge avisen har Gjesdal saksøkt billedkunstner Harald Lyche og hans mor Wenche-Lise Lyche for 30 millioner kroner i forbindelse med et intervju de to ga DN i mars 2013. Lyches mor var blant investorene som hadde plassert penger i Gjesdals eiendomsprosjekter og mente hun var blitt lurt. Dette viste seg senere ikke å stemme.Ifølge DN mente Gjesdal at intervjuet gjorde at han tapte sitt omdømme som investor og påførte ham milliontap. Han krevde derfor 29 millioner av mor og sønn Lyche for nåværende og fremtidige tap. Gjesdal tapte på alle punkter i retten.– Jeg er veldig glad for dommen. Dette er en seier for alle de Gjesdal har saksøkt og som har tapt penger på hans prosjekter, sier Harald Lyche til avisen.DN fikk onsdag ikke kontakt med Gjesdal, som selv førte sin sak i Oslo tingrett.