Sanders' team anklages for å spionere på Clinton

Valgkampstaben til den demokratiske presidentkandidaten Bernie Sanders har fått påpakning etter at minst en i staben benyttet seg av en datafeil til å kikke Hillary Clintons kampanje i kortene.

Politikk

Som følge av bruddet på reglene har Den demokratiske nasjonalkomiteen (DNC) suspendert Sanders-stabens tilgang til partiets velger-database.Suspenderingen er et alvorlig skudd for baugen for Sanders' kampanje fordi databasen inneholder informasjon om velgere over hele landet, og kandidatene bruker den til å planlegge sin strategi.Medarbeideren som snek seg inn i den delen av basen som er Clinton-kampanjens egen, Josh Uretsky, har fått sparken, og partiet refser datafirmaet som er ansvarlig.Feilen skjedde da en brannmur som beskytter kandidatenes eksklusive data, en liten stund var nede, slik at dataene var tilgjengelig for andre. Uretsky sier han bare tok en titt, og at han verken lastet ned noe eller printet ut noe.Sanders' stab sier at det ikke er første gang at brannmuren har vært nede, og staben hadde varslet DNC flere ganger.Fredag sa en talsmann for Sanders, Jeff Weaver, at blokkeringen av databasen for Sanders' kampanje er en overreaksjon, og han beskyldte DNC for å motarbeide Sanders aktivt.– Vi kjører en ren kampanje. Vi trenger ikke skitne tricks, sa han.Hendelsen skjer rett før Demokratenes TV-sendte debatt i New Hampshire lørdag, der Clinton, Sanders og tidligere guvernør i Maryland, Martin O'Malley, møtes. (©NTB)