Slutt på direktetog mellom Stockholm og København

SJ innstiller alle direktetog mellom København og Sverige, som følge av at svenske myndigheter innfører obligatorisk ID-kontroll for de reisende fra nyttår.

Ekspresstoget X2000 på Kalmar stasjon. Foto: Per Løchen / SCANPIX
Politikk

Ifølge avisa Sydsvenskan stanser det svenske jernbaneselskapet all direktetrafikk til og fra København fra 4. januar.– Vi rekker ikke utføre kontroller i Danmark. Trafikkplanleggingen i København har på så kort varsel ikke rukket å planlegge slik at SJ får den nødvendige tid til å kunne utføre ID-kontroll på plattformen, sier SJs kommunikasjonssjef Monica Berglund.Reisende fra Sverige til Danmark må bytte til lokaltog for å passere Öresund, noe som vil forlenge reisetiden med opptil fem og en halv time, avhengig av når på døgnet man skal dra.