Solberg: Den viktigste jobben er å skape arbeidsplasser

Statsminister Erna Solberg (H) mener den aller viktigste jobben framover er å skape arbeidsplasser.

Politikk

– Det som kanskje er den viktigste jobben for det norske samfunnet framover, er å sikre at omstillingen i Norge leder til flere jobber i privat sektor som kan betale skatt og betale for velferden vår, sa Solberg til NRKs Politisk kvarter et par timer før hun holdt sin halvårlige, oppsummerende pressekonferanse.– Både integreringspolitikken og norsk økonomi generelt er helt avhengig av mer jobbskaping i årene framover, understreker Solberg.Ikke uroligI møtet med den voldsomme asylanttilstrømmingen er statsministeren klar på at verken regjeringsplattformen eller samarbeidsavtalen har mistet betydning.– Men på noen områder må vi lage en helt ny politikk, i møtet med en asyltilstrømming som er så stor, og det er jo noe ingen hadde forutsatt, sier Solberg.Hun understreker at regjeringen må foreta tøffe grep i budsjettet for 2017 for å få løst det hun mener er både regjeringen og stortingspartienes viktigste og mest nødvendige prioriteringer knyttet til integreringen og asylanttilstrømmingen.På spørsmål om hva hun mener om et Frp som stadig vokser på meningsmålingene, er Solberg klar:– Frp har i mange år vært eksponent for en stram asylpolitikk. Når det er uro blant folk om et tema som et parti har stort eierskap til, så vokser det ofte.– Jeg er opptatt av å vinne velgerne tilbake, men jeg er ikke urolig over kortsiktige velgerendringer. Jeg er glad for at folk ser at regjeringen gjør en god jobb på dette området, og får kontroll over tilstrømmingen, sier hun.På vaktHun understreker samtidig at asyl- og innvandringspolitikken er et fellesskap mellom de to regjeringspartiene.– Mitt viktigste fokus er ikke velgerstrømmen mellom to partier, men å få orden på dette området, sørge for at vi får til et system som gjør at folk som kommer hit og skal være her får god integrering, og at de som ikke skal være her blir sendt raskt tilbake, sier statsministeren som nå ser fram til en forhåpentlig avslappende jul:– Jeg skal slappe av i Bergen, håper jeg, og krysser fingrene for at det ikke skjer noe dramatisk. Men man skal alltid være på vakt. (©NTB)