Solvik-Olsen nekter for å ha fjernet ansatt

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) nekter for at han fjernet departementets kommunikasjonssjef fordi hun ikke ville hjelpe til med partipolitikk.

Politikk

Dagens Næringsliv skrev i helgen at kommunikasjonssjefen fikk beskjed om at hun var uønsket i stillingen fordi hun ga for lite «partipolitisk bistand».Det avviser Solvik-Olsen overfor NRK.- Det er ikke riktig at jeg har bedt om at hun skal bli fjernet fra departementet, slik det gis inntrykk av, sier Solvik-Olsen.- Det er heller ikke riktig at vi har bedt kommunikasjonsavdelingen gjøre en jobb som er partimessig eller for partiorganisasjonen, sier han.Ifølge Solvik-Olsen var det enighet i departementet om at alle partihenvendelser skulle håndteres politisk.- Det har ikke vært noen forespørsel eller noe press eller ønske fra oss om at kommunikasjonsavdelingen skal håndtere den politiske delen, sier han.Ifølge Solvik-Olsen er det «helt åpenbart» at embetsverket ikke skal drive med politisk synsing. (©NTB)