Solvik-Olsen vil ikke uttale seg om saken

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) var ikke fornøyd med kommunikasjons­avdelingen.

Politikk

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ville at departementets kommunikasjonssjef Anne Marie Storli skulle gi mer «partipolitisk bistand» til Frp. Hun nektet – og ble i høst bedt om å gå, skriver Dagens Næringsliv.- Jeg kan bekrefte at jeg, uten forvarsel, fikk beskjed om at jeg var uønsket i stillingen min, sier Storli, som imidlertid ikke vil la seg intervjue om saken og viser til sin advokat.Det er ifølge avisen nemlig norsk statsskikk at kommunikasjons­avdelingene i departementene ikke deltar i parti­politisk kommunikasjon. Denne er det de politiske rådgiverne og statssekretærene som tar seg av.Storli, som er utnevnt til ekspedisjonssjef av Kongen i statsråd, har valgt å ta permisjon fra lederjobben i departementet. Hun skal nå jobbe i Vegdirektoratet.- Vi er blitt enige med Anne Marie om at hun skal jobbe i Vegdirektoratet i tre år. Hun beholder samme lønn og tittel, sier departementsråd Villa Kulild.Solvik-Olsen vil ikke si noe om saken.- Jeg kommenterer naturlig nok ikke personalmessige forhold som departementsråden har ansvar for. Det tror jeg du vet, sier Solvik-Olsen til DN.