Spår fire rentehevinger i året

Fed skal i tiden fremover heve den amerikanske styringsrenten «gradvis». Dette vil det innebære.

Dennis Lockhart Federal Reserve Bank of Atlanta Foto: AP
Politikk

Sjef for den regionale sentralbanken Federal Reserve Bank of Atlanta, Dennis Lockhart, indikerer at en gradvis tilstramming i rentepolitikken tilsier fire rentehevinger i året, melder Bloomberg News, ifølge TDN Finans.Den amerikanske sentralbanken har allerede kommunisert at de i tiden fremover vil sette opp renten «gradvis», men det er noe usikkerhet rundt hva dette praktisk vil innebære.- En gradvis renteoppgang betyr at renten ikke settes opp på hvert møte. Det er mer noe sånt som hvert andre møte, sa han til radiokanalen WABE mandag, ifølge nyhetsbyrået.Fire rentehevinger i 2016 vil tilsvare at Fed i sinitt hever renten på hvert andre møte. Samtidig understreker Lockhart at faktiske rentehevinger naturlig nok løpende vil være basert på tall for utviklingen i amerikansk økonomi.