Støtten til Syriza svinner i Hellas

Over åtte av ti grekere er skuffet over Hellas' nåværende regjering, som til tross for løfter om å bli kvitt kuttpolitikken, gjennomfører nye og upopulære reformer i tråd med EUs krav.

Alexis Tsipras statsminister Hellas syriza (AP Photo/Yorgos Karahalis)
Politikk

Misnøyen er ikke minst stor blant regjeringspartiet Syrizas egne velgere. Hele 67 prosent av dem som stemte på det venstreorienterte partiet i valget i september, sier at de er misfornøyde med innsatsen.Målingen er utført av Makedonia universitet i Thessaloniki for TV-kanalen Skai.En annen måling, utført av ProRata for avisen Efimerida ton Synakton, viser at andelen velgere som ville stemt på Syriza har falt fra 35,5 prosent til 20 prosent siden valget.Samme måling viser at oppslutningen om det konservative opposisjonspartiet Nytt demokrati har sunket fra 28 til 19 prosent.Mange har fryktet at det ytterliggående høyrepartiet Gyllent daggry ville få økt oppslutning hvis de økonomiske nedskjæringene fortsatte, men foreløpig har det ikke slått til. Partiet har opplevd et lite fall fra 6,95 til 6,5 prosent.Det eneste partiet som får økt oppslutning, er Kommunistpartiet KKE, som går fra 5,5 til 6 prosent.Samtidig sier nesten hver tredje velger at de ikke vet hvem de ville stemt på hvis det var valg i dag, eller at de ikke vil svare på spørsmålet. (©NTB)