Svensk elbilkontrakt på 100 milliarder kroner

Bilprodusenten Nevs i Trollhättan i Sverige har inngått en avtale verdt 100 milliarder svenske kroner for levering av 150.000 elbiler til Kina.

Nevs-sjef Mattias Bergman og hovedeier Kai Johan Jiang.
Politikk

– Dette er en overveldende gledelig beskjed for Trollhättan og innbyggerne her, sier kommunalråd Paul Åkerlund.– 100 milliarder kroner er jo ikke akkurat galt, legger han til.Nevs har nå startet rekruttering av nye ansatte, men det er vanskelig å vite hvor mange nye arbeidsplasser kontrakten vil utløse, ifølge Åkerlund. Det er uansett snakk om flere hundre personer, ifølge TT.Elbilene skal selges til det kinesiske selskapet Panda New Energy. Levering skal skje innen 2020.– Vi er svært glade for samarbeidet med Nevs, som bygger på en arv av fremgangsrike innovasjoner og som har kapasitet til å møte vår etterspørsel, heter det i en uttalelse fra Panda New Energy.De 150.000 elbilene er av typen 9-3 og skal delvis produseres i Trollhättan. Karosserier sendes til Kina der bilene skal ferdigmonteres.Avtalen åpner for leveranse på ytterligere 100.000 biler. (©NTB)