Syrer dømt for mordbrann i Sogn og Fjordane

En syrer er dømt for mordbrann etter at det begynte å brenne i et hus på Nordeide kai i Høyanger kommune i Sogn og Fjordane.

Politikk

Fem personer var i bygningen da det begynte å brenne 27. februar i år. Fire av dem, deriblant to barn, kom seg ut på egen hånd, mens brannmannskapene måtte hente den femte ned fra en balkong med stige.Mannen som nå er dømt for brannen, er en 32 år gammel asylsøker fra Syria, melder Bergens Tidende. Han er dømt til fengsel i tre år og tre måneder.Syreren kom til Norge i fjor og bodde en periode på mottak på Østlandet før han kom til Høyanger. Han flyttet inn i huset på Nordeide kai en uke før brannen.I retten nektet han straffskyld, men ble ikke trodd. Fjordane tingrett er ikke i tvil om at han tente på huset, og i dommen heter det at fem personer kunne ha mistet livet hvis ikke brannen hadde blitt oppdaget.Mannens forsvarer, advokat Kjetil Ottesen, sier til Bergens Tidende at hans klient fastholder sin uskyld, og at dommen vil bli anket.