Sysselmannen: Evakueringen opprettholdes

Ingen av de evakuerte i Longyearbyen får foreløpig flytte hjem, opplyser sysselmannen.

Scanpix
Politikk

– Før vi kan være helt sikre, må det slutte å gå skred, nedbør og vind må avta, og vindretningen er også avgjørende. Væreprognosene går i positiv retning, men vi kan ikke løse opp evakueringen på prognoser, sier sysselmann Kjerstin Askholt søndag kveld.Evakueringsområdet er nå delt inn i tre risikoområder.– Sammen med lokalstyret skal vi se om vi langsomt kan løse opp i noen områder, mens andre vil bli stengt i lengre tid. Kanskje skal vi la små grupper gå inn og hente nødvendige gjenstander, sier hun.Det er satt opp et ekstrafly søndag kveld, men det er ikke veldig mange som skal reise med det, rundt 70 personer. Grunnen kan være at mange har måttet dra fra identifikasjonspapirene sine da de ble evakuert.Representanter fra NVE kommer til Svalbard mandag og skal bistå som faglige rådgivere.– De vil sammen med lokalstyret få ansvaret fremover for å gi gode råd til befolkningen her. På informasjonsmøtet søndag kveld, håper vi å kunne svare dem som har noe å spørre om, sier Askholt. (©NTB)