To nye styremedlemmer i Norges Bank

Steinar Juel og Kathryn M. Baker er oppnevnt som medlemmer av Norges Banks hovedstyre fra 1. januar.

Politikk

- Juel og Baker vil videreføre og styrke hovedstyrets kompetanse innen de sentrale deler av Norges Banks ansvarsområder, herunder kapitalforvaltning og finansiell stabilitet, heter det i en pressemelding fra Finansdepartementet.Steinar Juel varslet i høst at han ville gå av som sjeføkonom i Nordea for å pensjonere seg og jobbe deltid for tenketanken Civita. Han har jobbet i Norges Bank tidligere, og har blant annet vært rådgiver for finansministrene Rolf Presthus (H) og Arne Skauge (H).Kathryn M. Baker er selvstendig næringsdrivende. Amerikaneren flyttet til Norge i 1993, og har siden jobbet for blant andre McKinsey & Company og Reiten & Co. (©NTB)