Tyskland investerer 520 milliarder i jernbanen

Det tyske jernbaneselskapet Deutsche Bahn skal de fem neste årene bruke 55 milliarder euro for å øke kvaliteten på togtilbudet i landet.

A train driver leaves his train during a six-days strike of German train drivers in Frankfurt, Germany, Tuesday, May 5, 2015. Only a small percentage of the trains were operational after German railway operator Deutsche Bahn established an emergency schedule. (AP Photo/Michael Probst)
Politikk

Langdistansebusser er en sterk konkurrent for jernbanen i Tyskland, og det statlig eide jernbaneselskapet sier torsdag at vedlikeholdsplanene handler om mer pålitelig informasjon, bedre punktlighet, oppussing av stasjonene samt trådløst nett på togene.Dette er den største investeringen på to tiår for Deutsche Bahn. Jernbaneselskapet skal stå for 20 milliarder euro til vedlikeholdsarbeidet, mens staten er ventet å bidra med 35 milliarder euro.Totalsummen tilsvarer over 521 milliarder kroner med dagens kurs.Til sammenligning foreslo den norske regjeringen i statsbudsjettet for 2016 å bruke nær 21,3 milliarder kroner på jernbane. (©NTB)