Volkswagen oppretter erstatningsprogram i USA

Volkswagen i USA vil opprette et uavhengig program for bileiere som vil kreve erstatning etter utslippsjukset som omfatter nesten 600.000 biler i landet.

Politikk

Den tyske bilprodusentens amerikanske avdeling opplyser at erstatningseksperten Ken Feinberg vil få ansvaret for å opprette og drifte programmet. Feinberg har tidligere ledet jobben med kompensasjoner etter 11. september-terroren, BPs omfattende oljeutslipp i 2010 og General Motors-skandalen der en tenningsfeil ble knyttet til en rekke dødsfall.Volkswagen har innrømmet at 567.000 amerikanske dieselbiler har fått installert programvaren som viser inntil 40 ganger lavere CO2-utslipp enn det reelle tallet. Selskapet står overfor over 500 søksmål bare i USA.– Feinberg vil utvikle en uavhengig, rettferdig og rask behandlingsmåte for erstatningskravene, opplyser VW.Camille Biros, som skal assistere Feinberg i arbeidet, sier det er for tidlig å fastslå om selskapet vil tilby tilbakekjøp, pengeutbetaling eller annen spesifikk erstatning til bileierne. (©NTB)

Nyheter
Politikk