Asylsøkere nekter innkvartering på mottak

To familier fra Syria nekter å la seg innkvartere på asylmottaket på Forus i Stavanger etter å ha bodd på Aksdal Kro og Motell i Tysvær. Drøyt 900 personer bor på mottaket nå.

asylsøkere, forus
Politikk

De to familiene var blant de 38 asylsøkerne som onsdag nektet å forlate asylmottaket i Tysvær for å bli med til det nye mottaket på Forus. Alle ble til slutt med, men vel fremme nektet to familier å la seg innkvartere og tilbrakte natten i den oppvarmede underetasjen. Torsdag satte de seg utenfor i protest. Abdur Rahman fra Syria sier til NTB, via en tolk som allerede bor på mottaket, at han har hørt om dårlige boforhold, dårlig mat og kaldt vann i dusjen.Informasjonsansvarlig ved mottaket Lars Petter Einarsson tilbakeviser påstandene og henviser til at det materielle tilbudet er sjekket og godkjent av myndighetene.– Men muligheten for privatliv blir nødvendigvis svekket sammenlignet med å bo på hotell, sier Einarsson, som er bekymret for at mindretallets protest skal slå tilbake på alle de asylsøkerne som er fornøyde med innkvarteringen. (©NTB)

Nyheter
Politikk