Det kan bli speilglatte veier i helgen

Regn som fryser på bakken kan gi svært vanskelige kjøreforhold på Vestlandet og på Østlandet i helgen.

Foto: Scanpix

Det er særlig i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane at væromslaget til plussgrader kan skape problemer, advarer Statens vegvesen.– Det er mye kulde lagret i bakken, som gjør at nedbøren fryser når den treffer veien, sier Tore Bergundhaugen i Statens vegvesens trafikksikkerhetsseksjon.Han sier værmeldingene tyder på at nedbøren vil komme som regn noen steder og som sludd og snø andre steder.– Vår oppfordring til trafikantene er å kjøre forsiktig og huske at det kan være glatt selv om det er regn og plussgrader, sier Bergundhaugen.Også i Vestfold advarer politiet om glatte veier i distriktet.– Regn og minusgrader gjør at frontruten kan fryse. Kjør forsiktig, skriver politiet på Twitter. (©NTB)