Flere kan bli siktet i korrupsjonssaken i Drammen

Minst 32 personer eller firmaer skal være involvert i korrupsjonssaken i Drammen. Ifølge politiet kan de alle bli siktet, skriver Dagbladet.

Foto: Scanpix

– Objektivt sett rammes det de har gjort av korrupsjonsbestemmelsene. Så får vi se om det finnes subjektive forhold som kan forklare ting, som for eksempel at de ikke har forstått at de har gjort noe straffbart, sier politiadvokat Hans Lyder Haare i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.En 44 år gammel mann, som er ansatt ved byggesaksavdelingen i Drammen kommune, ble torsdag varetektsfengslet. Politiet mener mannen står i ledtog med kvinnen fra samme avdeling som ble varetektsfengslet fredag i forrige uke. De er begge siktet for grov korrupsjon. I rundt 30 byggesaker som politiet har sett nærmere på, skal det ifølge Dagbladet ha blitt betalt bestikkelser fra minst 30 personer eller firmaer til ansatte i kommunen.Ole Johan Brett i Sør-Øst politidistrikt bekreftet overfor NTB torsdag at politiet har funnet økonomiske transaksjoner mellom de to siktede. NRK kjenner til at det i minst ett tilfelle er overført i underkant av 100.000 kroner fra mannen til den kvinnelige kollegaen på byggesaksavdelingen.– Vi har ikke kontroll på volumet. Vi må anta at det har gått penger under bordet her, sier politiadvokat Hans Lyder Haare til Dagbladet. (©NTB)