Halvparten mener Solberg er en god statsminister

Statsminister Erna Solberg (H) er mer populær blant det norske folk enn på lenge. I en fersk meningsmåling svarer 49 prosent at de synes hun gjør en god jobb.

Målingen er utført av Ipsos MMI for Dagbladet og viser en solid opptur for Solberg fra tilsvarende måling i april i fjor. Da mente kun 34 prosent at hun gjorde en god jobb som statsminister.Mens 49 prosent mener Solberg gjør en god jobb, svarer 40 prosent at de synes hun gjør en middels jobb. Bare 8 prosent mener hun er en dårlig statsminister, mens 3 prosent svarer «vet ikke».– Målingene viser jo en stemning i øyeblikket, og det er alltid hyggelig å få en tilbakemelding på hvilken jobb man gjør, sier Solberg til Dagbladet.Da Høyre og Fremskrittspartiet overtok regjeringsmakten høsten 2013, mente 65 prosent av de spurte at den nybakte statsministeren Solberg gjorde en god jobb. Siden har tallene gått i bølger, og dagens oppslutning er den beste siden den gang.– Det er nå en opplevelse av krise og utrygghet på grunn av flyktningtilstrømmingen, lave oljepriser, økt ledighet og stadige meldinger om terroraksjoner. I den situasjonen er Erna Solberg etablert som statsminister. Hun begynner å få styringstillegg, sier kommunikasjonsrådgiver Sigurd Grytten i Zynk. (©NTB)