Hyller Listhaugs asylinnstramninger

Spørsmål om flyktningpolitikk og asylinnstramninger sto øverst på dagsordenen da en delegasjon fra den svenske Riksdagen, blant dem en representant for Sverigedemokraterna, besøkte Stortinget.

De svenske politikerne har bedt spesielt om et møte med innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) under torsdagens besøk.Paula Bieler fra Sverigedemokraterna, ett parti Frp nødig vil assosieres med, omfavner de kraftige asylinnstramningene som Listhaug har iverksatt.– Absolutt. Det er bra med innstramminger, sier Bieler til NTB.– Vi må vite mer om de som kommer hit, er det de som har størst behov for hjelp? Har man veldig åpne systemer, kan de misbrukes. Det er altfor mye «snillhet» som har drevet politikerne i Norden, sier Bieler.På programmet for delegasjonen står også møter med utenriks- og forsvarskomiteen, energi- og miljøkomiteen og audiens hos kong Harald. (©NTB)