Iran kjøper 114 Airbus-fly fra Frankrike

Iran vil denne uken inngå en kontrakt om kjøp av 114 Airbus-fly fra Frankrike, opplyser den iranske samferdselsministeren.

President Hassan Rouhani vil undertegne kontrakten onsdag under et besøk i Paris, idet han avslutter sitt første offisielle besøk til Europa siden de internasjonale sanksjonene ble hevet.Iran Air, landets statlige flyselskap, har stort behov for å fornye sin flåte med passasjerfly. Kun 150 av landets drøyt 250 fly er operative, ifølge transportminister Abbas Akhoundi.– Vi trenger 400 lang- og mellomdistansefly og 100 kortdistansefly, opplyste han til iranske medier søndag.Rouhani besøker både Italia og Frankrike under den tre dager lange turen til Europa, som starter i Roma mandag. Målet for turen er å øke Irans økonomiske samarbeid med Europa. (©NTB)