IS kutter i utbetalingene

Islamistgruppa IS har kunngjort at den vil halvere utbetalingene til sine medlemmer i Syria og Irak, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Right (SOHR).

In this photo taken Monday, June 23, 2014, fighters of the al-Qaida-inspired Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) parade in a commandeered Iraqi security forces vehicle down a main road at the northern city of Mosul, Iraq, more than two weeks after ISIL took over the country's second largest city. U.S. Secretary of State John Kerry warned Mideast nations on Wednesday against taking new military action in Iraq that might heighten already-tense sectarian divisions, as reports surfaced that Syria launched airstrikes across the border and Iran has been flying surveillance drones over the neighboring country. (AP Photo) is

Gruppa, som henter sine opplysninger fra et nettverk av aktivister, helsepersonell og krigere i Syria, har offentliggjort det den sier er en kunngjøring fra IS om kuttene.– På grunn av den spesielle situasjonen IS gjennomlever, er det tatt en beslutning om å halvere utbetalingene, heter det i den arabiske uttalelsen.– Det er ingen unntak fra avgjørelsen, uansett posisjon, men utdelingen av mat vil fortsette to ganger i måneden som vanlig, står det videre. Ekstremistgruppa kontrollerer omfattende områder både i Irak og Syria.Ifølge SOHR-leder Rami Abdulrahman betyr dette at syriske IS-krigere fra nå av vil få 200 dollar i måneden, mens fremmedkrigere vil få utbetalt 400 dollar i måneden.Pengekrisen kan være utløst av et økt antall luftangrep mot oljeinstallasjoner og infrastruktur i Syria og Irak, både fra russiske og vestlige styrker. (©NTB)