Kerry: - IS vil være «kraftig svekket» ved slutten av året

USAs utenriksminister John Kerry spår at IS vil bli alvorlig svekket i Syria og Irak i løpet av året.

john kerry, utenriksminister, usa

Samtidig melder Frankrike at den USA-ledede koalisjonen har drept 22.000 jihadister.Luftangrepene mot ekstremistgruppen har pågått siden august 2014, og Kerry mener at de har fått et godt grep mot gruppen.– Jeg tror vårt mål om å svekke Daesh veldig kraftig i Irak og Syria, og om å ha en innvirkning i Mosul i Irak og Raqqa i Syria, vil være nådd innen slutten av 2016, sa Kerry da han snakket med pressen under World Economic Forum i Davos torsdag kveld. «Daesh» er det arabiske akronymet for IS.Også den franske forsvarsministeren Jean-Yves Le Drian slår fast at ekstremistgruppen møter kraftig motstand.– Tallene vi har fått fra koalisjonen er på rundt 22.000 døde siden starten av operasjonene i Irak og Syria, sa Le Drian til France24 torsdag. (©NTB)