Kerry sikker på at Syria-samtaler kommer i gang

USAs utenriksminister John Kerry sier han er trygg på at fredssamtalene mellom syriske myndigheter og opprørsgrupper kommer til å i løpet av noen dager.

john kerry, utenriksminister, usa

– Vi er sikre på at med et godt initiativ i løpet av de neste dagene, så kommer samtalene til å starte, sier Kerry etter et møte i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh med utenriksministre fra Samarbeidsorganisasjonen for Golf-landene (GOC).En første runde samtaler mellom syriske myndigheter og representanter fra opposisjonen kommer umiddelbart til å bli fulgt opp med et møte i Den internasjonale støttegruppen for Syria (ISSG), sier den amerikanske utenriksministeren videre. ISSG består av blant andre USA, Russland og andre nøkkelspillere i Syria-konflikten.Kerry antydet tidligere denne uken at representanter for regimet og opposisjonen vil komme til Genève i løpet av neste uke. Planen er i utgangspunktet at samtalene skal begynne mandag.Men til å begynne med vil ikke representantene sitte ved samme bord og «stirre eller rope til hverandre», sa Kerry torsdag. I stedet antydet han at kommunikasjonen mellom partene vil foregå via mellommenn. (©NTB)