Korrupsjonssiktet IMF-sjef kan bli gjenvalgt

Storbritannias finansminister George Osborne har formelt nominert den korrupsjonssiktede Christine Lagarde til gjenvalg som leder for Det internasjonale pengefondet (IMF).

International Monetary Find (IMF) Managing Director Christine Lagarde (AP Photo/Geraldo Caso Bizama)

Lagarde er siktet i forbindelse med en korrupsjonssak i Frankrike. Saken går tilbake til tiden da hun var finansminister i 2008. Lagarde anklages for å ha utvist uaktsomhet i forbindelse med en omstridt pengeutbetaling. Den formelle siktelsen ble tatt ut i august 2014. Hun har siden 2011 ledet IMF og perioden utløper i juli i år.Nå har Osborne formelt nominert henne til en ny femårsperiode som IMF-leder, i det som Financial Times omtaler som en tidlig avgjørelse for å gi henne nok støtte til at hun sikres vervet.Osbornes nominasjon ble lagt fram bare ett minutt etter at IMF ved midnatt natt til torsdag åpnet den tre uker lange perioden der kandidater kan nomineres. Det er ingen overraskelse at Osborne har nominert henne, da han er en politisk venn av Lagarde. Han har siden oktober gitt uttrykk for sin støtte til at Lagarde må få fortsette som IMF-leder i fem nye år.Lagarde har fått ros for å ha styrket IMFs omdømme, for å ha åpnet reformer som gir Kina og andre voksende økonomier en sterkere stemme, og for å ha dratt IMF dypere inn i diskusjoner som omhandler klimaendringer og ulikheter. (©NTB)