Lavere boligrente i Statens pensjonskasse

Statens pensjonskasse (SPK) setter ned boliglånsrenten til 2,276 prosent.

Foto: Scanpix
Politikk

– Både nye og gamle boliglånskunder får glede av det nye rentenivået fra 1. mars, sier lånesjef Mette Ystebø Hagen i Statens pensjonskasse.Den nye renten gjelder uavhengig av sikkerhet eller lånebeløp. Den effektive renten blir 2,349 prosent når man forutsetter et annuitetslån på 1,7 millioner kroner med månedlige forfall og en nedbetalingstid på 20 år.Statens pensjonskasse er den største leverandøren av offentlig tjenestepensjon i Norge, og forvalter pensjonsrettigheter på 499 milliarder kroner for 1.470 virksomheter og 1.040.000 tidligere og nåværende ansatte i skolene, forskning, apoteker og organisasjoner.SPKs lånerente er basert på den såkalte normrenten, som er den laveste renten en arbeidsgiver kan tilby på lån til arbeidstaker uten at det må betales skatt av fordel av lav rente. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi