Listhaug vil vurdere kontrakt for asylsøkere

Det kan bli aktuelt å få asylsøkere til å skrive under på en kontrakt for å forhindre overgrep mot kvinner, ifølge innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Den norsk-irakiske samfunnsdebattanten Walid al-Kubaisi mener Norge bør kreve at asylsøkere undertegner en kontrakt om ikke å begå lovbrudd, og at brudd på denne skal føre til utsendelse. En slik kontrakt kan forhindre overgrep som dem som har skjedd i Köln og Stockholm, sier han til NRK.– Jeg synes dette er en god idé, så jeg ønsker å invitere al-Kubaisi til et møte der jeg får høre litt mer om disse tankene hans. For det er helt klart at vi må informere de som kommer til landet om norske lover, regler og verdier, sier Listhaug.– Vi vet at mange som kommer hit, har et helt annet kvinnesyn enn vi har i Norge. De kommer fra samfunn der kvinner undertrykkes, der man ikke har likestilling. Derfor er det utrolig viktig at vi gir informasjon til dem som kommer hit, legger hun til. (©NTB)